گردشگری

مقدمه ای برای گردشگری 



ردشگری در چند دهه گذشته به یک قطب اقتصادی که به تقویت اقتصاد بسیاری از کشور ها کمک می کند تبدیل شده است.مردم به سفر و تعطیلات به عنوان یک نیاز ضروری نگاه می کنند نه تنها امری تجملاتی و غیر ضروری.گردشگری خواستار هماهنگی و همکاری بین آژانس های مسافرتی، اپراتورهای تور و گردشگران است. گردشگری دارای چند عنصر اصلی می باشد که شامل :مقصد، جاذبه ها، مکان ها، محل های اقامتی و تمام خدمات جانبی می باشد.

گردشگری



گردشگری چیست؟



گردشگری شامل فعالیت هایی است برای افرادی که در حال سفر هستند و قصد اقامت در یک محلی به دور از خانه خود را دارند ،چه برای اوقات فراغت چه برای کسب و کار و یا اهداف دیگر.

متیسون(۱۹۸۲) گردشگری را به صورت زیر تعریف می کند:
گردشگری به حرکت موقت مردم به خارج از محل کار و زندگیشان و فعالیت هایی که در طول اقامت در آن مقصد می خواهند انجام دهند و همچنین امکاناتی که شرایطی را ایجاد میکند تا به خواسته هایشان برسند گفته می شود.

گردشگری به طور معمول در ابتدا به شکل سنتی بود.با تکامل فرهنگ ها، اقتصادها و دانش،گردشگری به فرم و شکل دیگری به نام گردشگری پایدار رسید که ۱- در نظر گرفتن سفری با برنامه ریزی دقیق ۲- رسیدن به مقاصدی که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته اند و۳- همچنین تحت حفاظت قرار دادن مقاصد به عنوان اولویت در مقوله گردشگری قرار گرفتند.

بین سفر و گردشگری تفاوت ظریفی وجود دارد

*سفر یعنی از محل اقامت یا کار خود به کمک هر وسیله نقلیه ای به محل دیگر رفتن است. رفت و آمد معمولی و روزانه را می توان به عنوان سفری در نظر گرفت.

*گردشگر با یک هدف سفر می کند.همه گردشگری ها قطعا شامل سفر می باشند اما همه سفر ها لزوما شامل گردشگری نیستند. ما می توانیم سفر را به عنوان یک زیر مجموعه از گردشگری در نظر بگیریم.

یک شباهت بین سفر و گردشگری وجود دارد که هر دو در یک حرکت گذرا و موقت هستند.

انواع گردشگری

گردشگری توده ای

این گردشگری شامل تعداد زیادی از افراد در گروه های بزرگ سازمان یافته است که مقصدشان مکان های توریستی خاص می باشد.این یک روش سنتی است که برنامه روزانه آن توسط سازمان گردشگری تعیین می شود. این یک فعالیت اجتماعی است. گردشگران به طور کلی برای خرید سوغات و بازدید از جاهای دیدنی تمایل دارند به عنوان مثال: دیدن اماکن مذهبی، پارک های تفریحی، قایق رانی و تردد در شهر از جمله برنامه های روزانه گردشگران می باشد.

گردشگری جایگزین

این گردشگری شامل تورهای سازمان یافته است که به صورت جداگانه در تلاش برای دستیابی به اطلاعات دست اول درباره مکان، فرهنگ محلی و محیط زیست هستند.به عنوان مثال، تور دوچرخه سواری توسط یک فرد برای گردشگران برنامه ریزی شده است در حالی که افرادی دیگر محل مورد اقامت آن ها را آماده کرده اند.

گردشگری کسب و کار

 این تور برای انجام معاملات تجاری، شرکت در جلسات تجاری، کارگاه ها یا کنفرانس ها در نظر گرفته شده است.هدف گردشگری کسب و کار عمدتا مشاغل حرفه ای می باشد.

گردشگری کسب و کار

 گردشگری لذت بخش

این گردشگری برای بهبود سلامت جسمی و روحی است. به عنوان مثال:تعطیلات در مرکز یوگا یا توانبخشی.

گردشگری طبیعت

گردشگری در مکان هایی معروف و طبیعت بکر و بی نظیر است. هدف اصلی کسب تجربه و لذت بردن از طبیعت مانند مزارع و حیات وحش است.اکوتوریسم بخشی از گردشگری طبیعت است.

گردشگری طبیعت

گردشگری فرهنگی

هدف از این نوع گردشگری درک تاریخ محلی، غذاها، تولیدات محلی و فرهنگ محلی است.

گردشگری فرهنگی

گردشگری اجتماعی

شامل تورهایی است که در میان بستگان، دوستان و ... انجام می شود.

گردشگری تفریحی

این گردشگری در واقع مسافرت برای دور شدن از زندگی روزمره است و اغلب برای لذت بردن و سرگرمی انجام می شود.به عنوان مثال:پیک نیک یا رفتن به ساحل.

گردشگری فعال

در این نوع گردشگری هدف مشخصی از قبیل کوهنوردی،جهان گردی،یادگیری هنرهای محلی و یا زبان های محلی وجود دارد.

گردشگری ورزشی

برای شرکت در برخی رویدادهای ورزشی مانند : مسابقات کریکت جام جهانی، فیفا یا المپیک است.

گردشگری ورزشی

گردشگری مذهبی

شامل سفر به مکان های مذهبی مانند Vaishno Devi در جامو کشمیر و معبد طلایی در امریتسار (هند)، مکه در عربستان سعودی، بیت لحم و دیگر مکان های دیگر است.

گردشگری مذهبی

سلامت و یا گردشگری پزشکی

شامل سفر به منظور بهبود سلامت انسان ها است. با هدف بازدید از اردوگاه های کاهش وزن، مراکز نوروپاتی و مراکز بهداشتی درمانی است.

گردشگری ماجراجویی

این گردشگری برای فعالیت های پرماجرا مانند سنگ نوردی،پریدن از ارتفاع زیاد(بانجی جامپینگ)،غواصی، پیاده روی، اسب سواری، گشت و گذار، قایقرانی یا اسکی می باشد.

گردشگری ماجراجویی
هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...